péntek, április 03, 2015

DIY | Húsvéti szalvétanyuszik


Sziasztok Csajok! Juhú, egy újabb ünnep! (Kicsit sem vagyok fanatikus ünneprajongó. Nem. Tényleg.) Szóval ismét jönnek a tematikus bejegyzések - reményeim szerint egészen húsvétig naponta egy, talán még hétfőn is! Ez köszönhető a tavaszi szünetnek, másrészt pedig a tanárok "jófejségének", mivel a pár napos szabadság előtt már minden dolgozatot megírtunk (olykor naponta négyet...). Tehát van időm dolgokat csinálgatni, DIY-olni, és ma megmutatom nektek a legutóbbi kreációm, a húsvéti szalvétanyuszi elkészítésének titkát.



Őszintén szólva még sohasem próbálkoztam szalvétahajtogatással ezelőtt - hazudtam, tudok háromszöget hajtani. Ezzel csak arra próbálok célozni, hogy ezt a technikát a kezdők is percek alatt elsajátíthatják. 
Amire szükségetek lesz:
  • szalvéta (az enyém csodás Tesco-s),
  • Varrótű és cérna,
  • Folyékony ragasztó,
  • Olló.



Vágjunk is bele!
A szalvétát félig széthajtva magunk elé helyezzük, úgy, hogy a közepe mutat felfelé.


A szélét felhajtjuk.


Majd a sarkait hajtjuk le, a középvonal mentén.


A "lelógó" sarkokat felhajtjuk.


Majd a széleket a középvonalhoz illesztve, "fagyitölcsért" készítünk.


Megfordítjuk. Már látszanak a fülek! :)


A sarkát felhajtjuk.



Most jön a varrás. Az imént felhajtott részt, illetve a kis "trapéz" alakú területet varjuk össze felül.


Már csak egy hajtás: A varrott részt kívül hagyva az egyik sarkát ragasztó segítségével a másikba illesztem. A füleit ezután még megigazíthatjuk az ujjunkkal, hogy igazán nyuszis hatást keltsen. 
És már mehet is az asztalra!


Hát nem aranyos? Szerintem remekül mutat majd a húsvéti asztalon a dísztányérok és poharak mellett! Ti mit gondoltok? Írjátok meg kommentben, vagy bármely közösségi platformom! Ha több hasonlóra is kíváncsiak vagytok a közeljövőben iratkozzatok fel a blogra! Jó szünetelést és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek! ♥

Puszi és ölelés,
SR Blog.
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)