hétfő, január 26, 2015

SUNSPIRATION | Egy csepp lelkifröccs


Sziasztok Cukik! Juhééé, új 'sorozat' a blogon! Biztos vannak, akik még emlékeznek arra, hogy a tavalyi évben minden második vasárnap egy önbizalom növelő, világ dolgairól tárgyalós bejegyzést hoztam. Nos, úgy döntöttem ennek ideje visszatérnie - más néven, de azonos időpontban. Sunspiration = Vasárnap (Sunday) + Inspiráció (Inspiration). A mai lelkizős bejegyzésben tehát csak bevezetni szeretnék pár szokásos képpel, idézettel, imádnivaló közhelyekkel - amik mégis erőt adnak a jövőhétre. 



"Csinálni, amit szeretsz - szabadság,
Szeretni, amit csinálsz - boldogság."

Gyermekként arra gondolunk, mennyire jó lesz majd felnőni - azt csinálni, amit szeretünk. Azonban abba bele sem gondolunk, milyen hosszú út áll előttünk még addig, sőt, még felnőttként sem ér véget. Tartalmassá kell tennünk az életünk, ennek pedig azzal kell járnia, hogy kimozdulunk a komfortzónánkból -, még ha ez néha nem is olyan egyszerű. Gondolj bele: ha mindig egy helyben üldögélsz és sosem teszel pár lépést előre, miközben mindenki elmegy melletted, csak egyre hátrébb fogsz kerülni. Állj fel, nézz körül, próbálj ki új dolgokat, ismerj meg új embereket! Elhiszem, hogy első látásra ezt könnyebb mondani, mint csinálni, de ha egy kicsit sikerül megnyílnod, már minden sokkal egyszerűbb lesz. Találj rá önmagadra és arra is rá fogsz találni, amit az életben csinálni szeretnél!


"Elegendő vagy"

Bárki bármit is mond: nem vagy kevés, nem lehetsz az, még a legfontosabb személy számára sem. Ha ő úgy gondolja nem éri be veled, nem vagy elég, lépj tovább - nem ő az igazi (akár barátságról, vagy szerelemről beszélünk). Nem szükséges megváltoznod mások boldogságáért: ha nem szeretik a visszafogott énedet, miért kéne szeretniük a nyíltabbat? Ez fordítva is igaz. Te te vagy, és ebben senki sem lehet jobb nálad. Légy mindig önmagad, érezd, s éreztesd hogy nem lehetsz kevés soha.


"Szeresd önmagad először"

Mert ha Te nem tudod elfogadni azt, aki valójában vagy, akkor mások miért tennék? Miért várod el a többi egyszerű embertől, hogy kitartóan fáradozzanak azért, hogy felkutassák a lelked mélyén rejlő "igazi önmagad"? Állj a tükör elé, nézz magadra - és csak fogadd el. Azon, ha például van pár centi a derekadon - tudsz változtatni; a hajadon is tudsz változtatni. Ha nem vagy elégedett - gondolkodj, mi nem jó? Csinosabb ruhák, leheletnyi smink és parfüm - csodákra lehetnek képesek - valakinek csak így megy az önelfogadás. Próbáld magad komfortosan érezni a saját bőrödben, s mutasd meg az emberiségnek, ki is vagy valójában!


"Az álmaid nem dolgoznak helyetted"

Álmodozni szép dolog - de ki fog tenni értük? Ha csak fekszel az ágyban és a suli leghelyesebb srácáról álmodozol: nem fogsz vele összejönni. Miért? Mert ha te nem teszel egy fél lépést felé, akkor hogyan várod el, hogy észrevegyen? Köszönj, vagy csak küldj felé egy cuki mosolyt a folyosón! És ha szálkásabb izmokat szeretnél, de nem sportolsz semmit... Már le is tehetsz erről. Szedd össze magad és válaszd ki a neked legszimpatikusabb mozgásformát - futás, jóga, gimnasztika... annyi minden van. Nyelvvizsgát szeretnél? Tanulás nélkül bizony az sem fog menni. Dolgozz meg azért, hogy az álmaid valóra váljanak és ne hagyd magad befolyásolni!


"Ez nem a boldogság erőltetéséről szól, hanem arról, hogy ne hagyjuk a szomorúságot győzni"

Nos, ennyi lett volna mára ez a kis "bevezető" bejegyzés az elkövetkezendő vasárnapok világába (legalábbis minden másodikéba). Remélem elnyerte a tetszéseteket és ezt a sorozatot is olyan hűségesen követitek majd, mind az összes többit! Visszajelzéseket küldeni, kommentelni, pipálni, feliratkozni, illetve meg keresni a közösségi oldalakon még mindig ér! :)
Kitartás, Cukik!

Puszi és ölelés,
SR Blog.
     

3 megjegyzés:

  1. Szia! ^^ Nagyon tetszik ez az új sorozat, és alig várom, hogy még többet olvashassak belőle! (: Köszönöm, hogy megnyitottad ezt. (komolyan!) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nagyon cuki vagy és én köszönöm, hogy hűségesen olvasol! ♥

      Törlés
    2. Ez igazán semmiség, mindig szívesen elolvasom az új bejegyzéseidet. (:

      Törlés

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)