kedd, január 13, 2015

KONYHA | Édes kis semmiség: csokis alma


Sziasztok! Elmúltak az ünnepek, ennek ellenére suli/munka után gyakran megéhezünk egy kis üdítő desszertre, nassolni valóra. Ma egy olyan receptet hoztam Nektek, amihez felhasználhatjátok a csokinyuszikat és mikulásokat, amiket senki nem hajlandó megenni, de mivel a mami megvette, illedelmesen ott csücsülnek a polcon és várják a csodát. Nos, itt az ideje, hogy valami értelmes dologra használjuk őket! (És különben is, régen volt már receptes bejegyzés.)


Amire szükségetek lesz a csokis almák elkészítéséhez:
  • Alma (a fajta lényegtelen - friss legyen és érett)
  • Csokoládé (ez is lehet bármilyen - pl. én a fentebb említett csokimikulást használtam)
  • Citrom (opcionális)
  • Margarin (opcionális)
  • Kés és villa, illetve egy nejlon tasak.

Elsőként előkészítem a hozzávalókat. Az almákat (nekem egy nagy mikulás másfél almányinak volt elég) megmosom, majd meghámozom, szeletekre vágom (először félbe, majd negyedekre, és a negyedeket még félbe). A csokoládénak előveszek egy hőálló edényt, majd beletöröm közepes darabokra. Ha kicsit sűríteni szeretnétek, tehettek bele margarint. Az almákat a barnulás elkerülése végett meglocsolhatjátok citromlével.

Beizzítom a tűzhelyet és alacsony lángra felteszem a csokit. Szinte folyamatosan keverem, hogy ne égjen oda az edény falához. Közben az almákat egy tálcára teszem és ha már elég folyékony a csokim, elzárom a gázt. Gyorsan kell dolgoznom, mivel a csokoládé gyorsan megkeményedik és rászárad az eszközeimre. Az almaszeleteket felszúrom egy villára, majd belemártom a csokiba. Ha gondolod egy kiskanállal meregetheted rá a csokit. 

Amint kész a mártogatás, mennek vissza a tálcára egyesével. Arra az esetre, ha nem lenne elég csoki a végére, vagy megkeményedett egy része, melegítsd újra az edényben (természetesen a kevergetést most sem szabad elfelejteni), esetleg adj hozzá egy csepp tejet, vagy még kevéske margarint. Vágd le egy nejlon zacskó egyik csücskét és egy kanállal tölts bele a csokoládét. Keresd elő cukrászi vénáid és óvatosan nyomj csíkokat a szeletek tetejére.

És... kész is vagyunk! Mehetnek a hűtőbe, várni kell egy kicsit, míg kihűl a csokoládé és megköt rajtuk egységesen. Ne aggódj, ha esetleg lefolyik a tálca aljára - nem a szépség, az íz az elsődleges szempont. Az enyémeket sem indítanám szépségversenyen. 
Tálalhatod őket egy kis tejszínhabbal, vagy más gyümölcsökkel, esetleg keksszel - amivel csak szeretnéd, ez ebből a szempontból nagyon sokoldalú desszert. Bármikor fogyaszthatod, ha megéhezel, nem fogsz tőle elhízni. 

Ha elkészíted, feltétlenül küldj nekem is képet róla és fogyaszd egészséggel! :)
Nos, ennyit mára. Köszönöm, hogy itt voltál és elolvastad a bejegyzésem. Kommentelj, tetszik-elj, iratkozz fel, kövess közösségi oldalakon! Minden második nap hozok bejegyzést, szóval nézz vissza mihamarabb! ♥

Ölelés,
SR Blog.
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)