szombat, december 20, 2014

BLOGMAS | Karácsonyi zenék és filmek, különkiadások


Sziasztok Drágák! Beköszöntött az iskolások "igazi" tele, a karácsonyi szünet. Végre hátradőlhetünk egy kicsit, és a két ünnep között talán még tanulásra is jut idő... Persze, nem várható el, hogy a karácsonyfa alatt, forró csokival és mézeskaláccsal a kezünkben is tanuljunk. 
De mit jelent még a karácsony a pihenésen, a családon és a finom ételeken kívül? Karácsonyi zenéket és filmeket! 
Nektek melyik a kedvencetek?


Pentatonix - That's Christmas to Me

A kedvenc karácsonyi albumom - a Pentatonix legújabb albuma. Teljesen rákattantam, hetek óta hallgatom megállás nélkül. Egyszerűen csodálatos, harmonikus és 100%-ig meghozza a karácsonyi hangulatot! Ha ki kéne választanom a három legjobb zenét, a White Winter Hymnal, a Winter Wonderland, és a Silent Night biztos köztük lenne. (Ezeket egyébként a karácsonyi lejátszási listán is megtaláljátok.) Ajánlom nektek sok szeretettel, hogy ajándékcsomagolás közben, vagy fadíszítés alatt tegyétek be! 
Egyébként még a korábbi albumuk, a PTXmas is egy fantasztikus dalgyűjtemény. Innen az Angels we have heard on high, a Little Drummer boy (ezt énekeljük kórusban is), és a Carol of the bells kerül az én toplistámra. 

Emellett még pár single-t is megemlítenék. Többek között Sam Smith - Have yourself a merry little Christmas című számát. Ez egy lassabb, békésebb - ám mégis hangulattal teli zene, Sam hangja pedig úristen... arra nincsenek szavak. Mostanában találtam rá a Stay with me slágere kapcsán, és azonnal megszerettem. Most pedig, hogy megjelent ez a dal, oda vagyok érte!

Félig karácsonyi, de semmi baj - nyáron is ugyanúgy hallgattam - a Bastille - Turning out-ja, az All this bad blood albumról. A vége annyira nem tükrözi a karácsonyi hangulatot, számomra az csak inkább ilyen "összekötőt rész". Ennek ellenére a dal maga ugyanúgy fantasztikus.

És természetesen ott vannak a (számomra) klasszikusok is... Például az All I want for Christmas is you, Santa Claus is coming to town, Let it snow, White Christmas, és a megunhatatlan Rudolph.
Plusz, még egy albumot sorolnék, mivel Michael Bublé rengeteg karácsonyi dalt feldolgozott.

Mivel azonban magyarok vagyunk, illik megemlíteni egy-két hazait is. Nagyon hangulatos például Csondor Kata - Add tovább c. száma, vagy a Fényből szőtt új világ.


Filmeket tekintve nem nézném el magamnak, ha nem tennék említést a Reszkessetek betörőkről. Mivel minden évben ezt adják le minimum egy csatornán, és én is kedvelem - már igazi klasszikussá vált - nektek is ajánlom, persze, ha még nem láttátok.
A Jégkorszaknak is van egy rövid karácsonyi kiadása - osztállyal, barátokkal, családdal, kistesókkal nézzétek meg azt is!

Illetve rengeteg sorozatnak van karácsonyi része is. (Itt most lágyan a BBC Sherlock fanok vállára szeretném tenni a kezem, és megosztani velük együtt érzésem - mivel mi a kerek 10. epizódra várunk, ami jövő évben ilyenkor jön ki. :'( ♥)
Ha van kedvencetek írjátok meg kommentben!

Nos, ennyi lett volna mára ez a röpke zenélgetős, film nézegetős bejegyzés. Remélem mosolyt csaltam az arcotokra ma is, és hamarosan visszatértek hozzám!
Kíváncsi vagyok a véleményetekre - szóval írjátok meg kommentben, vagy üzenetben - és iratkozzatok fel!
Oh, és... Mi a vélemény az új karácsonyi playlist-ről és a social media ikonokról az oldalsávon? :)

Puszik és ölelések,
SR Blog.

4 megjegyzés:

  1. Sam Smith ♥ még nem hallottam ezt a számát, de pótolni fogom! :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett a lejátszási lista!És az ikonok is nagyon karácsonyosak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, drága vagy! :)

      Törlés

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)