szombat, november 15, 2014

TIPPEK | Szülinapi ötletek


Sziasztok! Mindenkinek, akinek ma vagy a közeljövőben/múltban van/volt születésnapja - Boldogot kívánok és köszönöm, hogy most itt vagy és olvasol! ♥ 
A mai bejegyzésben azoknak szeretnék segítséget nyújtani, akik egy aranyos ajándékkal (például képeslappal) szeretnék meglepni a barátaikat/családtagjaikat. Saját ötletekkel, illetve pár DIY-al készültem ma nektek. :)
Nézzük is meg!


Gondolj a díszítésre!
Ez Leginkább csak akkor fontos, ha bulit szervezel - például egy barátodnak, meglepetés szerűen. Biztosíts helyet az étkezésre, illetve a táncra/közös játékokra egyaránt. Ezek lehetnek egy helységben is, bár megítélésem szerint jobban elfértek (és kevesebb a baleset az étellel/itallal) ha külön szobában esztek és játszotok. Visszatérve a díszletre - a lufik mindig jó ötletnek bizonyulnak. A héliumos szerintem elég drága (500 forint körül/inkább felette), szóval ha abból csak egyet, kettőt veszel már előnyben vagy. Esetleg megkérheted a vendégeket, hogy hozzanak egyet-egyet még a szülinapos érkezése előtt. Aggathattok rá megható közös fotókat, vagy (ha olyan feladatokat találtál ki) valami nassolni valót is - pl. pillecukrot.
De ha úgy döntesz nem akarsz drága héliumra pénzt kidobni, nyugodtan szétszórhatsz lufikat a szobában - ágyra, padlóra, székekre... Bárhova mehet. Ha sokan vagytok és már van egy megtervezett ülésrended, lufikat köthetsz a székek támlájára, rajta az illető személyek nevével.
Abban az esetben, ha pedig egyáltalán nem akarsz lufikat, még mindig rengeteg lehetőséged van. Már a torta magában egy fantasztikus díszlet. Az asztalnál maradva: hajtogathatsz szalvétát, készíthetsz névtáblákat, díszíthetsz papír tányérokat és poharakat cuki mintával. Áttérve a szoba többi részére, szórhatsz szét glittert, konfettit... (Csak győzd összesöpörni utána.) Készíthetsz a falra feltehető "Boldog szülinapot!" feliratot, stbstb...


Gondoskodj az ételekről-italokról!
Ha biztonságosan mozogsz a konyhában, készíthetsz magad is tortát, illetve kérhetsz felnőtt segítséget. Abban az esetben, amikor egyik sem megoldható a cukrászda még mindig jó megoldás.
Ha a saját sütit választod, kereshetsz recepteket a neten, illetve szakácskönyvekben. Ha semmi ötleted sincs, egy egyszerű piskóta, valamilyen krémmel mindig jó választás. Vegyél gyertyákat is! Díszítheted a sütit még felirattal, cukormázzal, vagy egyéb cukorból készült dolgokkal (megszórhatod Smarties-al például, vagy vásárolhatsz cukorvirágokat is).
Tegyük fel, hogy inkább kreatív szeretnél lenni és úgyis lesz sok édes keksz, stb... Minek még torta?! Ha a barátaid szeretik a gyorskaját, tegyél egymásra hamburgereket, mellé egy kis sültkrumplival. Vagy... vicceld meg őket és hajtogass papírból "tortát"! Ha élethű akarsz lenni, tegyél rá cukormázat! Illetve készíthetsz muffin-okat és azokat gyertyákkal díszítve helyettesítheted a tortát. Palacsintákat is gofrikat is pakolhatsz egymásra.


A meglepetés első része...
Imádok képeslapokat készíteni. Ha nem vagy művész, se a nagy szavak embere: tökéletes vagy a feladatra. Hidd el, ha csak leírsz pár vicces közös emléket, vagy szavakat/helyeket/dátumokat amik az együtt töltött időre emlékeztetnek - már nyert ügyed van. Számomra az a legjobb, ha nevetnek rajta, mert eszükbe jutnak a hülyeségek amiket csináltunk. Sokkal többre mész ezzel, mint egy sokáig fogalmazott, díszes idézetes lappal, vagy boltban vett papírokkal. Azokat elolvassák, félre teszik - ez mélyebb nyomot fog hagyni!
Egy kis grafikával is feldobhatod a cuki szövegeidet. Vágj ki papírból szíveket, lufikat, vagy bármilyen más formát, készíts rá mintát és ragaszd a lapra - fonalakat is bevethetsz - és tádám! Kész is vagy. :)


...Illetve maga a meglepetés!
Itt is légy kreatív. Ha elmész a boltba megvenni a kedvenc parfümjét, vagy csokiját, abban nincs benne a szíved-lelked. De, ha órákig "szenvedsz" egy karkötővel, vagy pár Open, when... levéllel: szerintem sokkal többet fogsz vele érni. Jobban meg fogják becsülni a munkád, számíthatsz majd rá, hogy használják. Gondolkodj a kedvenc színeikben, használati tárgyaikban.
Én különösen szeretem a HASZNOS ajándékokat, amiket tudok valamire használni: pl. szép ékszereket, könyveket, sminktermékeket, ruhákat. Ha a barátod/barátnőd is olyan típus, mint én, ezekkel nem lőhetsz mellé. Használd a Google/WeHeartIt/Tumblr/Pinterest oldalakat, hogy ötletet szerezz bármilyen ajándék elkészítéséhez! Én a barátnőmnek egy ehhez hasonló karkötőt készítettem...

(Tutorial hamarosan!)

...és nagy sikerem volt vele! Ajánlom nektek is nagy szeretettel a csomózott karkötőket, illetve korábban megosztottam két sálas bejegyzést, ami így tél közeledtével szuper meglepetés lehet bárkinek! Illetve pólókat és alakítottam át korábban korábban, ami szintén hasznos ajándék lehet!
Ügyeljetek a csomagolásra is - egy szép papír, szalag/masni, felirat szépen feldobja az ajándékot! :)

Nos, ennyi lennék mára, köszönöm, hogy velem tartottatok - tegyetek legközelebb is így! Ha hasznosnak bizonyultak a tanácsaim, írjátok meg kommentben, ha nem - akkor is! Illetve, ha még eszetekbe jutott valami, esetleg kérdésetek van, azt is várom! Pipálni is feliratkozni is szabad! ♥
Köszönöm, hogy vagytok és további jó hétvégét!

Puszi és ölelés,
SR Blog.

5 megjegyzés:

  1. Köszönööööööm ♥

    VálaszTörlés
  2. Szia! (:
    Nagyon tetszik ez a bejegyzés!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa! Örülök, hogy tetszik :))

      Törlés
  3. Szia:) Nagyon tetszik ez a bejegyzés és ahogy megfogalmazod a gondolataidat:) Csak így tovább!:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm, nagyon aranyos vagy :)

      Törlés

Kérlek írd le a véleményed kommentben, ha megteszed, nagyon szépen meg fogom köszönni, hogy időt szántál rá! További szép napot! :)